Theorielessen

Je kunt bij ons terecht voor zowel de praktijk als de theorie. De theorielessen zijn iedere dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur in de kantine van vv Seta, Schoolstraat 104b, 9581 GE Musselkanaal. Tijdens deze theorielessen besteden we aandacht aan wet- en regelkennis, verkeersinzicht en gevaarherkenning. Voor deelname aan de theorielessen hoef je je niet op te geven. Om theorie-examen voor het rijbewijs B te kunnen doen moet je minimaal 16 jaar zijn. Je kunt dit zelf aanvragen bij het CBR, maar wij kunnen dit ook voor je regelen.

Wil je praktijkexamen doen dan moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Dit certificaat blijft 18 maanden na afgifte geldig.

Voor het theoriecertificaat A (motor) geldt:

Als je al in het bezit bent van een geldig rijbewijs B (auto), kun je het theoriecertificaat halen tijdens je praktijkopleiding. Als je nog geen rijbewijs B hebt moet je je theoriecertificaat halen voordat je motorrijlessen mag gaan volgen. De minimum leeftijd voor het afleggen van een theorie-examen voor de categorie A is 17 jaar.

Theorie-examen aanvragen?